Eenvoudiger kunnen we het niet maken

Wel eens aan een financier gevraagd welke producten er zoal zijn om een onderneming te financieren? Houd je vast: een vaste lening, financial leasing, operational leasing, hypotheek, RVO lening, borgstellingskrediet, achtergestelde lening, innovatiekrediet en ga zo maar door……..ONZIN ! Dit zijn gewoon allemaal leningen. Het zijn allemaal variaties op de vaste lening. Natuurlijk, er zijn detailverschillen, technisch en juridisch. Maar vanuit het oogpunt van financiering van de onderneming zijn dit allemaal vaste leningen met een vaste looptijd, veelal met een vaste rente, met een vast aflossingsschema en met een vaste einddatum. Gewoon een vaste lening dus. Dat is financieringsvorm nummer 1……..

Maar die financier is nog lang niet uitgepraat en gaat maar door. Ook bij kredieten in rekening-courant kom je variaties tegen als borgstellingskrediet en factoring. Ook voor deze vormen geldt: het zijn variaties op het thema van de stand by exploitatiefinanciering die een rekening-courant is. Dat is financieringsvorm nummer 2…..

Kortom: er is kort geld (rekening-courantkrediet) en lang geld (vaste lening). Keuze uit twee. Het investeringsdoel bepaalt in eerste instantie de keuze uit deze twee varianten. Investeer je in vaste activa, in zaken die langer meegaan dan een jaar, dan is lang geld – dus een vaste lening (in welke variant dan ook) – het geëigende financieringsmiddel. Investeer je in de groei van voorraden en debiteuren, dus in de exploitatie (in werkkapitaal), dan heb je behoefte aan kort geld en dus aan een limiet in rekening-courant. Creëer deze eenvoud in het denkproces en eenvoud in de productkeuze. Als je vooraf precies weet wat je wil is de keuze niet moeilijk!

Meer weten over ondernemingsfinanciering?

Lees de boeken “De Bank De Baas” en “Geld in Overvloed” van Fons Huijgens, of download het gratis e-book “In 7 stappen naar de perfecte kredietaanvraag” via de website: www.definancieringsacademie.nl

VEEL LEESPLEZIER !!

Fons Huijgens,

Auteur, financieringsexpert, oprichter van De Financieringsacademie

 

PS……. een cadeautje:

Kan je niet wachten, wil je direct meer weten over zakelijke financieringen? Wil je weten hoe je succesvol geld kan lenen? Hoe je een 100% succesrate kan realiseren? Kom dan een langs bij De Financieringsacademie. De Financieringsacademie is er speciaal voor accountants, administratiekantoren en bedrijfsadviseurs. Meer expertise over ondernemingsfinanciering en het spel met financiers kan de accountant en adviseur verkrijgen door deel te nemen aan de trainingen van De Financieringsacademie. Ga naar de website van www.definancieringsacademie.nl en download het gratis e-book. Schrijf vervolgens in voor de TIJDELIJK (bijna) GRATIS kennismakingstraining. Verkrijg 3 PE-uren en ontdek

“De drie belangrijkste oorzaken waarom zelfs de beste accountant moeite heeft met het regelen van zakelijke financieringen”.

De eerstvolgende datum wordt 15 juni bekendgemaakt.

Drs. Fons Huijgens

 • Oprichter van De Financieringsacademie
 • Eigenaar van Hucofin Corporate Finance
 • Schrijver van de boeken
  • “De Bank De Baas”
  • “Geld in Overvloed”
  • “In 7 stappen naar de perfecte kredietaanvraag”.

 

 

 

 

 

 

Fons Huijgens,

Bankier zonder bank.

 

Reageren?

Welke ervaring heb jij met vaste leningen?

Reageer en deel je ervaringen met anderen.

 

Naschrift:

Kan je niet wachten, wil je direct meer weten over zakelijke financieringen? Wil je weten hoe je succesvol geld kan lenen? Hoe je een 100% succesrate kan realiseren? Kom dan een langs bij De Financieringsacademie. De Financieringsacademie is er speciaal voor accountants, administratiekantoren en bedrijfsadviseurs. Meer expertise over ondernemingsfinanciering en het spel met financiers kan de accountant en adviseur verkrijgen door deel te nemen aan de trainingen van De Financieringsacademie. Ga naar de website van www.definancieringsacademie.nl en download het gratis e-book. Schrijf vervolgens in voor de TIJDELIJK GRATIS kennismakingstraining. Verkrijg 3 PE-uren en ontdek

 

“De drie belangrijkste oorzaken waarom zelfs de beste accountant moeite heeft met het regelen van zakelijke financieringen”.

 

NB

Op woensdag 31 mei vindt deze training plaats. De volgende datum is nog niet gepland. Dat wordt ofwel medio juli, ofwel eind augustus.

De Financieringsacademie biedt accountants, DE adviseur van MKB ondernemingen, een fantastische ontdekkingsreis die vele, vele tienduizenden euro’s extra omzet zal opleveren. Download het e-book en houd de website in de gaten wanneer de volgende gratis training plaats vindt.

 

 

Drs. Fons Huijgens

 • Oprichter van De Financieringsacademie
 • Eigenaar van Hucofin Corporate Finance
 • Schrijver van de boeken
  • “De Bank De Baas”
  • “Geld in Overvloed”
  • “In 7 stappen naar de perfecte kredietaanvraag”.

 

 

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

e-book “In 7 stappen naar de perfecte financieringsaanvraag”

Ontdek hoe je als accountant ook DE deskundige wordt op het terrein van ondernemingsfinanciering. Zo help je jouw klanten aan de beste financieringsoplossingen!

Ontdek nu zelf de zeven belangrijkste stappen voor succesvol financieren.

Je aanvraag is succesvol verstuurd!