Koop jij jouw nieuwe Volvo bij de Mercedes dealer?

 

Concurrentie is goed voor onze economie. Concurrenten houden elkaar scherp. Gebruik concurrenten om uw leveranciers scherp te houden. Bij leveranciers van geld is dat niet anders. Geld is een commodity. Geld van bank 1 is niet anders dan van bank 2. Geld is maar geld. Gun je zelf daarom inzicht in de alternatieven in de markt om geld te verkrijgen. Als je investeert in goederen vergelijk je toch ook meerdere aanbieders? Ga altijd naar meerdere banken en creëer altijd concurrentie. Geef de bankier het gevoel dat hij de zaak wel eens zou kunnen verliezen aan een concurrent.

“Mijn bankier is mijn adviseur, waarom zou ik naar een ander gaan?” Omdat je niet naar de bank gaat om jouw bankier te plezieren, maar om je zelf te bevoordelen! Daarom. Er is geen Mercedes-dealer die u een Volvo verkoopt, omdat hij vindt dat die beter is……. Het zijn beide vast goede auto’s, maar wel verschillend. Alleen jij zelf kunt bepalen welke kenmerken en eigenschappen van de Volvo jou meer aanstaan dan van de Mercedes. Zo ook bij banken. Alleen de klant kan beoordelen of de offerte van bank 1 beter past dan van bank 2. Maar dat kan alleen als je bij beide banken offerte hebt aangevraagd. Doe dat altijd. Een ondernemer doet zichzelf tekort als hij vertrouwt op een leverancier en anderen geen kans gunt.

De vraag is hoe je het spel met meerdere banken kunt spelen. Ga je eerst naar bank 1 voor een offerte en vervolgens naar bank 2? Gegeven de lange doorlooptijd van kredietaanvragen bij banken gaat op deze wijze kostbare tijd verloren. Als je een kredietaanvraag heb voorbereid volgens de methode “KREDIET” van De Financieringsacademie, kan je meerdere banken tegelijkertijd aan het werk zetten om tot een offerte te komen. Het geeft de banken extra het gevoel dat ze in concurrentie zijn en spoort hen aan het interne beoordelingsproces sneller te laten verlopen. Zo snijdt voor de ondernemer het mes aan twee kanten: de doorlooptijd bij de banken wordt verkort en hij krijgt de keuze uit meerdere offertes. Wie wil dat niet?

Wil je weten hoe de methode “KREDIET” van De Financieringsacademie werkt? Download het gratis boek “In 7 stappen naar de perfecte kredietaanvraag” en koop het boek separaat het boek De Bank De Baas. Echt aan de slag gaan? Volg dan een van de trainingen van De Financieringsacademie. Je krijgt er nog PE punten voor ook!

Accountant, gun jouw klanten meer financiering en gun je zelf meer rendement. De Financieringsacademie helpt je daarbij.

Reageren?

Reageer en deel je ervaringen met anderen.

Ik ben benieuwd naar jouw mening!

Fons Huijgens,

Auteur, financieringsexpert, oprichter van De Financieringsacademie

 

 

 

 

 

Nog geen reacties.

Geef een antwoord

e-book “In 7 stappen naar de perfecte financieringsaanvraag”

Ontdek hoe je als accountant ook DE deskundige wordt op het terrein van ondernemingsfinanciering. Zo help je jouw klanten aan de beste financieringsoplossingen!

Ontdek nu zelf de zeven belangrijkste stappen voor succesvol financieren.

Je aanvraag is succesvol verstuurd!