Krediet zonder limiet

Twee weken geleden schreef ik: Let op, geld lenen levert geld op. Dat vraagt natuurlijk om een vervolg. Immers, als geld lenen geld oplevert is de vraag gerechtvaardigd: Is krediet zonder limiet verantwoord…..?

Nee , jammer, maar dat ligt toch net even anders. Er zijn risico’s en grenzen. Mijn stelling was vorige keer dat geld lenen geld oplevert, mits je als ondernemer met het geleende geld meer rendement maakt dan de rentekosten bedragen op de lening. Maar ondernemen is onzeker. Je weet nooit zeker of je de omzet realiseert die nodig is om inderdaad voldoende rendement te maken. Tegenover de onzekere uitkomst van een investering die is gefinancierd met een lening staat de zekere, vaste verplichting van rente plus aflossing. Dus: een vaste verplichting versus een onzekere inkomstenstroom. Dat is risico. Daarbij zie je de laatste jaren dat de snelle technologische ontwikkelingen leiden tot snelle, ingrijpende veranderingen in businessmodellen. Hier botsen theorie en praktijk! Het extra rendement dat een lening voor een onderneming kan opleveren moet niet alleen worden afgezet tegen de kostprijs van de lening, maar ook tegen de risico’s: de marktontwikkeling, de technologische ontwikkeling, de concurrentie, kortom alle ondernemingsrisico’s moeten in de investeringsbeslissing worden gewikt en gewogen. De consequentie van de risico’s is: te veel, of onbeperkt, financieren is onverantwoord. Er is een optimale verhouding tussen eigen vermogen en vreemd vermogen. Het is de uitdaging voor een bedrijf dat optimum te bepalen en te benutten. In één van mijn volgende blogs ga ik daar nader op in. Voor dit moment houdt ik het op de nuancering: Geld lenen levert geld op, maar voorkom krediet zonder limiet.

 

Wil je meer weten hoe je succesvol geld kan lenen? Hoe je een 100% succesrate kan realiseren? Kom dan een langs bij De Financieringsacademie. De Financieringsacademie is er speciaal voor accountants, administratiekantoren en bedrijfsadviseurs. Meer expertise over ondernemingsfinanciering en het spel met financiers kan de accountant verkrijgen door deel te nemen aan de trainingen van De Financieringsacademie. Ga naar de website van www.definancieringsacademie.nl en download het gratis e-book. Schrijf vervolgens in voor de TIJDELIJK GRATIS kennismakingstraining. Verkrijg 3 PE-uren en ontdek

“De drie belangrijkste oorzaken waarom zelfs de beste accountant moeite heeft met het regelen van zakelijke financieringen”.

De Financieringsacademie biedt jou een mooie ontdekkingsreis die jou vele, vele euro’s extra omzet zal opleveren. Schrijf direct in: https://www.definancieringsacademie.nl/onweerstaanbaar-aanbod Er zijn nog plaatsen beschikbaar op 31 mei 2017.

 

 

Drs. Fons Huijgens

  • Oprichter van De Financieringsacademie
  • Eigenaar van Hucofin Corporate Finance
  • Schrijver van de boeken
    • “De Bank De Baas”
    • “Geld in Overvloed”
    • “In 7 stappen naar de perfecte kredietaanvraag”.

 

 

Reageren?

Welke ervaring heb jij met kredietaanvragen? Word je met open armen door de bank ontvangen of voel je je afgescheept? Bieden banken goede financieringen of maak je liever gebruik van alternatieven als crowdfunding, kredietunies en Qredits? Reageer en deel je ervaringen met anderen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

e-book “In 7 stappen naar de perfecte financieringsaanvraag”

Ontdek hoe je als accountant ook DE deskundige wordt op het terrein van ondernemingsfinanciering. Zo help je jouw klanten aan de beste financieringsoplossingen!

Ontdek nu zelf de zeven belangrijkste stappen voor succesvol financieren.

Je aanvraag is succesvol verstuurd!