Het meest rendabele adviesproduct van de accountant……..

Cross selling houdt in dat je bestaande klanten ook andere producten en diensten aanbiedt dan alleen jouw eigen expertise.

Cross selling is voor accountants by far de beste manier om meer (advies-)omzet te realiseren. Immers, de klanten heb je al, je hoeft hen “alleen maar” te attenderen op de andere diensten van je eigen kantoor. Er is één voorwaarde: je moet hen wel op het juiste moment hierop wijzen. Dat juiste moment bepaalt de klant: klanten geven voortdurend allerlei signalen af. Het is de clou zo’n signaal op het goede moment te herkennen! En daar zit de moeilijkheid (wat we tegenwoordig uitdaging noemen): hoe herken je de signalen? Je vangt een signaal alleen op als je voldoende kennis hebt van de cross sell producten. Je moet zelf de cross sell producten voldoende kennen om de koopsignalen te herkennen. Heb je eenmaal voldoende kennis, dan herken je de signalen direct.  Dan wordt cross selling een natuurlijk proces. Hoe mooi kan het zijn: een natuurlijk proces van meer omzet maken……

Advisering op het gebied van ondernemingsfinanciering is een cross sell dienst waar de rol van de accountant steeds belangrijker wordt. De financieringsmarkt is complex geworden voor ondernemers. Ondernemers kunnen niet meer zonder begeleiding de beste financiering verkrijgen bij bank of alternatieve aanbieder. Daarom groeit het leger van adviseurs. Onnodig! Hier ligt dé kans voor accountants. De accountant ként de ondernemer en ként de onderneming. De accountant ként de cijfers, ként de ambities, kortom de accountant kent alle facetten die nodig zijn om elke MKB klant te begeleiden in zijn kredietaanvragen.  Eigenlijk is het gek dat niet alle kredietaanvragen via de accountant lopen! Hier zijn twee belangrijke redenen voor:

  • het vak ondernemingsfinanciering is veranderd; hierdoor is het noodzakelijk geworden dat elke accountant zijn kennis op dit vakgebied update;
  • het vak ondernemingsfinanciering verkeert in een fase van vergaande digitalisering en standaardisering. Dan moet je als accountant beschikken over de juiste ondersteunende software of portals.

De combinatie van Capsearch en De Financieringsacademie biedt accountantskantoren een integrale oplossing voor beide vraagstukken en effent de weg naar het meest rendabele adviesproduct voor de accountant: begeleiding en advisering in kredietverlening aan MKB ondernemingen.

In mijn volgende blogs vertel ik meer over Capsearch en over De Financieringsacademie.

Kan je niet wachten en wil je direct meer weten? Bezoek onze website of beter nog: kom naar de “Leergang 100% succesrate” van De Financieringsacademie. Voor weinig geld veel informatie! Gun jouw klanten meer financiering en gun je zelf meer rendement. De Financieringsacademie en Capsearch helpen je daarbij.

Reageren?

Reageer en deel je ervaringen met anderen.

Ik ben benieuwd naar jouw mening!

 

Fons Huijgens,

Auteur, financieringsexpert, oprichter van De Financieringsacademie

Nog geen reacties.

Geef een antwoord

e-book “In 7 stappen naar de perfecte financieringsaanvraag”

Ontdek hoe je als accountant ook DE deskundige wordt op het terrein van ondernemingsfinanciering. Zo help je jouw klanten aan de beste financieringsoplossingen!

Ontdek nu zelf de zeven belangrijkste stappen voor succesvol financieren.

Je aanvraag is succesvol verstuurd!